perjantai 18. huhtikuuta 2014

Vauvalle vaunuverhot

Kukas se siellä nukkuu? Shh...


Esikoisen aikaan ei vaunuverhoista oltu vielä kuultukaan. Keskimmäiselle ostin tarranauhoilla kiinnitettävän vaunuverhon, joka haalistui käytössä ja oli vähän epäkäytännöllinenkin. Tälle kuopukselle ompelin kaksi vaunuverhoa; vaunuihin ja rattaisiin omat niiden mittojen mukaan.



Vaunujen suoja on joustamatonta puuvillaa ja samaa kangasta molemmilla puolilla. Sirkkarenkaiden kohdalle silitin tukikankaan. Sovitin kangaskaupassa sirkkarenkaita ostaessa, että nuo monitoimirenkaat ovat oikeankokoiset noihin 8mm Prymin renkaisiin. Monitoimirenkaat ostin Laurelinistä, koska muualla ei tuolloin ollut niitä varastossa mustan värisinä. Samoja renkaita saa myös MiniQ:sta ja Riemulista. Värejä löytyy mustan lisäksi punainen, vaaleanpunainen ja sininen.



Alhaalle reunoihin ompelin vinonauhasta neljä narua, joilla vaunuverhon saa sidottua heittoaisaan kiinni ja ilma kiertää hyvin esimerkiksi hellesäällä, mutta aurinko ei porota vaunuihin sekä blokkaa vauvalta nukkumista häiritsevät maisemat ja tapahtumat.


Kangas ja vinonauha: Jätti-Rätti
Sirkkarenkaat: Prym 8mm, kangaskaupasta
Monitoimirenkaat: Laurelin


Rattaiden vaunuverho on tummansini-valkoraitaista trikookangasta ja toiselle puolelle applikoin tummansinisestä fleecestä tähden vaaleansinisellä tikkauksella. Myös tähän silitin yläosaan tukikangasta, mutta se ei ole silti täysin estänyt sirkkarenkaita irtoamasta :/ Rattaiden vaunuverho on pidempi ja menee tarvittaessa rattaiden turvakaaren yli jättäen sivuille isot ilma-aukot, niin tähän ei kaivattu naruja alareunaan.





Kankaat: Jätti-Rätti
Sirkkarenkaat: Prym 8mm, kangaskaupasta
Monitoimirenkaat: Laurelin


-Jaana-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti