maanantai 29. kesäkuuta 2015

Juhannusmekot laiturilla

Osallistuimme kumpikin juhannuksena ompeluhaasteeseen, jossa tuli ommella tilatusta ylläripussista jotain itselle. Aikaa ompeluun oli kolme päivää eli tällä kertaa aikaa oli juhannuksen takia ruhtinaallisesti. Kuten melkein kaikki muutkin, myös meillä tuotoksena oli mekot. Kangas oli Verson Puodilta ihanaa, kesäistä pääskykangasta ("Vapaa kuin taivaan lintu" nimeltään, suunnitellut Jenni Mäensivu).




Minnalle syntyi kankaasta jo pitkään kokeilulistalla ollut maksimekko. Uusimmassa SK:ssa sattui olemaan vielä sopivasti kaavakin valmiina, jota tässä ilman muutoksia kokeilin. Mekosta tuli oikein hyvä juhannusmekko, ainakin pidettäväksi saunan raikkaana juhannussaunan jälkeen. Maksimekko sinällään ei ehkä ihan paras ole itselleni ja jos seuraavaa kokeilen joskus niin ainakin selkäpuolen kaavaa pitää lyhentää.



Kangas: Verson Puoti
Kaava: Suuri Käsityö 5-6/2015


Jaana katseli kangasta hetken jos toisenkin ylläripussin avattuaan ja lopulta kankaasta tuli mieleen kietaisumekko. Koska oli juhannusaaton aamu eikä kirjastot olleet enää auki, oli kaavan löydyttävä kotoa. Ja koska kaavalehdistä ei löytynyt yhtään kietaisumekon kaavaa, piirsin kaavan olemassa olevan lempparimekon pohjalta. Kietaisumekon alla on kuvissa musta toppi, koska ilman se olisi liian avonainen.



Kangas: Verson Puoti
Kaava: lempparimekon mukaan piirretty


Juhannusta lämpimämpää kesän jatkoa toivottaen,




- Jaana & Minna -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti